HET ECHTE LEVEN VAN ONDERNEMENDE OUDERS

3,5 jaar geleden werd ik voor de tweede keer vader. Het ouderschap is een enorme uitdaging, vooral als ondernemer. Het is een fulltime baan naast mijn bedrijf, sociale druk, het huishouden, en nog veel meer. Het combineren van mijn bedrijf en gezin is een constante strijd. 

Met een puber en een peuter in huis, is stress vaak aanwezig. Beiden vragen veel aandacht en tijd (en ik wil de kids vaker dan eens achter het behang plakken). Hierdoor ontbreekt het mij wel eens aan focus als ondernemer.

Op social media lijkt het alsof de wereld alleen bestaat uit perfecte ouders die 24/7 reizen, kinderen opvoeden en een bedrijf runnen met een omzet van minstens 10K per maand. Dit maakte mij in het verleden nog wel eens onzeker. Maar nu trek ik me er niet zoveel van aan en scroll ik nauwelijks meer door social media. 

Wat we op social media zien, is slechts een klein deel van de werkelijkheid. Het echte leven bestaat uit een emotionele achtbaan en is vaker niet perfect dan wel. Laat je niet beïnvloeden door mooie Instagramfoto’s en verhalen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier ons privacybeleid.