Ik kan het allemaal zelf!

Op jonge leeftijd leren kinderen al snel om zelfstandig te zijn en eerst zelf te proberen voordat ze om hulp vragen. Dit wordt vaak als de norm gezien en ook op latere leeftijd wordt deze werkwijze nog steeds toegepast. Veel mensen vinden het lastig om hulp te vragen, omdat ze zich kwetsbaar voelen of denken dat ze zelf niet goed genoeg zijn. Herken jij dit gevoel?

Ook onder ondernemers is het een veelvoorkomend fenomeen om alles zelf te willen doen. Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat ik een ondernemer hoor zeggen ‘’ik ga het eerst wel even zelf proberen’’ dan lag ik nu cocktails te drinken op een prachtig wit strand in Bali.

Wat is dat toch met die behoefte van ons om alles eerst zelf te willen proberen en zelf te doen? Het is onmogelijk om alles te kunnen en te weten. Er zijn simpelweg andere mensen die beter zijn in bepaalde dingen dan jij, en er zijn dingen die jij juist beter kunt dan een ander.

Besteed uit waar je minder goed in bent. Geen verstand van Google Ads? Zoek een expert die dat wel heeft. Zie je op tegen het posten op social media? Zoek een expert die ervaring heeft met social media. Heb je een plan van aanpak of ondernemingsplan nodig, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Vraag om hulp of besteed het uit.

Ja, taken uitbesteden kost geld. En ik begrijp dat je als ondernemer, zeker in de beginfase, geld probeert te besparen. Toch zul je als ondernemer ook geld moeten investeren. Wanneer jij taken uitbesteedt waar je minder goed in bent, zal dit zich dubbel en dwars terugbetalen, zowel in resultaat als in tijd die het bespaart. Tijd die je vervolgens weer kunt besteden aan de taken waar jij wel goed in bent, zodat je daar meer resultaat behaalt.

Als ondernemer is het belangrijk om je te focussen op je eigen kwaliteiten en te erkennen waar je minder goed in bent. Het uitbesteden van taken kan je helpen om je te concentreren op de dingen waar je echt goed in bent en tegelijkertijd het beste uit je bedrijf te halen. Door het uitbesteden van taken creëer je ruimte voor groei en ontwikkeling, waardoor je uiteindelijk meer succes kunt behalen.

Aanmelden mailinglist

Je krijgt dagelijks al heel veel prikkels te verwerken en dan ga je ook nog regelmatig mails van mij krijgen met tips, inzichten en persoonlijke verhalen. 

Denk dus goed na voordat je je inschrijft voor de mailings. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier ons privacybeleid.