Hi! Mijn naam is Jim. Ik ben ondernemer, vader en reislustige avonturier  

Wat ik het allerliefste doe? Ondernemers helpen, zodat zij een financieel gezond bedrijf kunnen creëren. Nou ja, in alle eerlijkheid is reizen het allerliefste wat ik doe. Maar als ik niet op reis ben, help ik andere ondernemers.  

Van jongs af aan heb ik al een enorme fascinatie voor het ondernemerschap. Ik voelde me altijd anders dan anderen en wist al vrij snel dat een 9 tot 5 baan of een ”standaard” leven niet voor mij was. Ik deed de meesten dingen dan ook net even wat anders en wordt meer dan eens bestempeld als eigenwijs. Dit weerhoudt mij echter niet om mijn eigen pad te blijven volgen. 

Ik heb mij altijd anders gevoeld dan anderen en ben daardoor nieuwsgierig en ondernemend

Op de basisschool was ik druk in de weer met het ruilen en verkopen van Pokemon kaarten, knikkers en alles wat ik kon verzinnen. Als puber had ik al heel snel mijn eerste baantje om geld te verdienen en investeerde ik dit geld in spullen, die ik vervolgens weer voor meer geld kon verkopen. Op mijn 18de kocht ik mijn eerste stacaravan voor verhuur en op slechts 22-jarige leeftijd begon ik mijn eerste onderneming. Het ondernemen en investeren zat er dus al heel vroeg in bij mij. 

Oom Dagobert

Naast de fascinatie voor ondernemen heb ik ook een gezonde fascinatie voor geld. Mede hierdoor kreeg ik van mijn vrienden al snel de bijnaam Oom Dagobert. Niet omdat ik gierig ben, allesbehalve dat. Maar wel omdat ik weloverwogen keuzes maak, goed overzicht heb in mijn financiën en altijd zorg voor een financieel buffer.

Vanzelfsprekend heb ik mijn eerste onderneming dan ook de naam Café Oom Dagobert gegeven. Ik heb zelfs Oom Dagobert getatoeëerd op mijn been (tja ik maak ook niet altijd slimme keuzes😂).

Achtergrond

Sinds 2014 ben ik officieel ondernemer. Tussendoor heb ik nog even een korte uitstap gemaakt naar een functie in loondienst, maar ik miste het ondernemerschap en vooral de planningsvrijheid. Inmiddels heb ik bijna 10 jaar ervaring als ondernemer en vind ik het ondernemerschap nog steeds fantastisch. 

Mijn eerste onderneming ben ik gestart toen ik net ”volwassen” was geworden. Althans als jong broekie van 22 jaar dacht ik dat ik heel volwassen was en het allemaal wel wist. Mijn eerste onderneming was een groot horecabedrijf (restaurant, cafetaria, bar en terras). Mijn allereerste ondernemingsplan heb ik voor dit horecabedrijf geschreven. En met succes!

Dit eerste avontuur ging zeker niet zonder slag of stoot. Vallen en opstaan hoort bij het leven en zeker ook bij het ondernemerschap. En ik had het voor geen goud willen missen. Naast dat ik het niet had willen missen, heb ik er ook ontzettend veel van geleerd. Lessen die ik nu nog dagelijks toepas in mijn leven en mijn bedrijf.

Hoe kan ik je helpen?

Na mijn avontuur in de horeca ben ik mijn passie gaan volgen: het helpen van andere ondernemers. Door de jaren heen heb ik honderden ondernemingsplannen gezien en geschreven en vele ondernemers mogen helpen.

Ik ben er voor je. Voor al je vragen als ondernemer. Ik wil je helpen door het aanbieden van gratis content, advies en natuurlijk hulp bij het schrijven van je ondernemingsplan. 

Ik wil je helpen jouw droombedrijf te bouwen. Een droombedrijf is wat ik iedere ondernemer van harte gun!

Missie: Een mooi leven en financiële rust voor iedere ondernemer

Kernwaarden: Transparantie – Persoonlijke aandacht – Eenvoud – Vermogen

Naast ondernemer ben ik ook man van een fantastische vrouw genaamd Hester en vader van 2 drukke en enthousiaste jongens. Een puber genaamd JJ en een peuter genaamd Bentley. 

Wat is typisch Jim:

Aanmelden mailinglist

Je krijgt dagelijks al heel veel prikkels te verwerken en dan ga je ook nog regelmatig mails van mij krijgen met tips, inzichten en persoonlijke verhalen. 

Denk dus goed na voordat je je inschrijft voor de mailings. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier ons privacybeleid.