Wel of geen website als (startende) ondernemer?

Het is haast niet voor te stellen dat een ondernemer geen website heeft. Op de vraag of je als ondernemer een website nodig hebt, zal dan ook bijna iedereen volmondig ”JA” antwoorden. Toch is dit niet helemaal waar en kan dit ook een valkuil zijn.

Ik zie vaak gebeuren dat ondernemers maanden bezig zijn met het ontwerpen van de ‘perfecte’ website en mooie visitekaartjes. Al hun tijd en energie besteden ze aan het maken van een mooie website, logo, visitekaartjes en ander promotiemateriaal.

Na maanden van zweten en hard werken staat de website dan eindelijk online. Nu komen de klanten vanzelf toch? Niet dus. Klanten komen niet alleen af op een mooie website. En vaak is deze website niet eens vindbaar. Hoe komt de klant dan op je website terecht?

Er zijn ook andere manieren om in de beginfase je product of dienst te verkopen zonder website. Als ondernemer kun je beter je tijd en geld steken in contact met je doelgroep, marketing en sales dan in een mooie website.

Dat wil overigens niet zeggen dat een website helemaal niet nodig is. Het hebben van een website heeft zeker ook heel veel voordelen:

  1. Online zichtbaarheid: In het digitale tijdperk is een sterke online aanwezigheid van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Een website biedt je de mogelijkheid om jezelf en je producten of diensten aan de wereld te presenteren. Potentiële klanten kunnen je bedrijf online vinden en meer te weten komen over wat je te bieden hebt. Met een website vergroot je je bereik en de kans op het aantrekken van nieuwe klanten.

  2. Professionaliteit en geloofwaardigheid: Een goed ontworpen website geeft je bedrijf direct een professionele uitstraling. Het is een plek waar je je merk kunt laten zien, je missie en waarden kunt communiceren en je expertise kunt demonstreren. Een website fungeert als een digitaal visitekaartje en vergroot de geloofwaardigheid van je bedrijf.

  3. Informatieverstrekking en klantenservice: Een website stelt je in staat om waardevolle informatie over je producten of diensten te delen met potentiële klanten. Je kunt gedetailleerde beschrijvingen, prijzen, openingstijden en contactgegevens verstrekken. Bovendien kun je via je website een FAQ-sectie opzetten om veelgestelde vragen te beantwoorden en klanten te helpen.

  4. Marketing en online verkoop: Een website fungeert als een krachtig marketinginstrument. Je kunt er waardevolle inhoud delen via een blog, nieuwsbrieven of sociale media-integratie. Dit helpt je om een betrokken community op te bouwen en je merkbekendheid te vergroten. Bovendien kun je via je website producten of diensten direct verkopen, zelfs als je geen fysieke winkel hebt. Dit opent de deuren naar een grotere potentiële klantenkring en geeft je de mogelijkheid om 24/7 omzet te genereren.

Het hebben van een website is dan ook aan te raden. Trap alleen niet in de valkuil om alleen maar bezig te zijn met je website en uren/maanden te besteden aan deze mooi maken. Dit kost je juist omzet en klanten. Je website is een tool om je klanten te bereiken en te verkopen. Je website is dus niet je bedrijf of core business zoals veel (startende) ondernemers vaak denken. Besteed er tijd aan, maar niet meer dan nodig.

Aanmelden mailinglist

Je krijgt dagelijks al heel veel prikkels te verwerken en dan ga je ook nog regelmatig mails van mij krijgen met tips, inzichten en persoonlijke verhalen. 

Denk dus goed na voordat je je inschrijft voor de mailings. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier ons privacybeleid.